Συνταγές | ICookGreek

Ανοιξιάτικη κουζίνα - Αγκινάρες με αρνάκι, μπεσαμέλ και άνηθο

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το εσωτερικό τους. Τις τρίβετε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό τόσο, ώστε να κρατάνε. Τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το αρνάκι ανακατεύοντας. Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθεί το ζουμί τους. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο μείγμα τη φέτα και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Ετοιμάζετε μία σφιχτή μπεσαμέλ: Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και ρίχνετε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Προσθέτετε το γάλα (χλιαρό) και δένετε τη σάλτσα ανακατεύοντας.
  4. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο άνηθο.
  5. Γεμίζετε τις αγκινάρες με το μείγμα του αρνιού και με την μπεσαμέλ. Ψήνετε 30’-35’ στους 180° C και σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με λίγο ακόμη άνηθο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
70'
4

Υλικά

  • αρνάκι: 300 γρ. ψαχνό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • αγκινάρες: 8 μέτριες, φρέσκες
  • βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
  • κρασί: ½ φλιτζάνι, λευκό
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • άνηθος: 2 κουταλιές, ψιλοκομμένος
  • φέτα: 100 γρ. τριμμένη
  • λεμόνι: 1
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • βούτυρο: 3 κουταλιές
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 3 κουταλιές της σούπας
  • γάλα: 2 ½ φλιτζάνια
  • αυγά: 2, τους κρόκους
  • αλάτι, πιπέρι
  • άνηθος ψιλοκομμένος