Τρώμε σε 20' - Σπαγγετάδα με λευκή σάλτσα, άνηθο και μπλε τυρί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια (αν βάλετε) για 5΄. Τα σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Προσθέτετε το μπλε τυρί, το αλατοπίπερο, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και δένετε ανακατεύοντας για λίγο τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί εντελώς.
  3. Στο μεταξύ βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε καλά. Τα ανακατεύετε με τη λευκή σάλτσα, πασπαλίζετε με άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σερβίρετε αμέσως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια (προεραιτικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο