Κορμός, ο αιώνιος αγαπημένος - Με κουβερτούρα, σοκολάτα σε σκόνη και μπισκότα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ κομματιάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα καρύδια. Ανακατεύετε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά (ή μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Μόλις κρυώσει κάπως το μείγμα της κουβερτούρας, ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύετε.
4. Στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Το τυλίγετε καλά και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, βγάζετε το μωσαϊκό λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώνει και να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.