Συνταγές | ICookGreek

Σπιτικά μάφιν με κίτρινη κολοκύθα και μπαχαρικά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι.

3. Χτυπάτε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη βανίλια και τα αυγά, ένα ένα τη φορά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και τον πουρέ της κολοκύθας, σε τρεις δόσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα του αλευριού.

4. Γεμίζετε με το μείγμα αυτό μια 12άρα φόρμα για μάφιν αφού τη βουτυρώσετε ή βάλετε τις ειδικές χάρτινες θήκες.

5. Ψήνετε για περίπου 20' ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα κεϊκάκια. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άxνη ή λίγους κόκκους χονδρό αλάτι.

Tip. Oι κολοκύθες κυκλοφορούν πλέον συσκευασμένες σε αεροστεγείς συσκευασίες στον ατμό, μια λύση εύκολη και γρήγορη για τις συνταγές όπου το κηπευτικό συμμετέχει σε γέμιση ή μπαίνει ως πουρές σε ζύμες. Αν θέλετε όμως να φτιάξετε σπιτικό πουρέ για το γλυκό σας, απλά κόβετε την κολοκύθα στη μέση και την ψήνετε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 40'-45' στο φούρνο. Λιώνετε τη σάρκα της με πιρούνι ή στο μπλέντερ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
6

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι (200 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι (110 γρ.) φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλιτζανιού (180 ml) πουρές κολοκύθας (έτοιμο ή σπιτικό)