Λιχουδιά για το βράδυ - Στριφτάρια σφολιάτας με ζαμπόν, τυρί και σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
- Αλείφετε τα φύλλα σφολιάτας με λίγη μουστάρδα και σάλτσα ντομάτας (ή κέτσαπ). Πασπαλίζετε με χοντροτριμμένο πιπέπρι.
- Στρώνετε στο ένα φύλλο τις φέτες τυριού και από πάνω τις φέτες ζαμπόν.
- Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και κόβετε τις σφολιάτες με τη γέμιση σε 12 στενές λωρίδες.
- Παίρνετε λωρίδες σφολιάτας ανά δύο, έτσι όπως είναι η μία πάνω στην άλλη, και τις στριφογυρίζετε μαζί σαν κορδόνι.
- Αραδειάζετε τα στριφτάρια σε ταψί με στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε την επιφάνεια με αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15'-18' περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Tip. Αν τα στριφτάρια είναι πολύ μακρία, μπορείτε να τα κόψετε στη μέση.