Ξεπλένετε τα καλαμαράκια με άφθονο νερό, τα στραγγίζετε καλά και τα τοποθετείτε σε απορροφητική πετσέτα.
Χτυπάτε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία πιατέλα. Ρίχνετε άφθονο λάδι για τηγάνισμα σε ένα βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
Πασπαλίζετε ελαφρά τα καλαμάρια με αλάτι και τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό. Κατόπιν τα περνάτε από το αλεύρι, τινάζοντας, ώστε να φύγει το περιττό. Τηγανίζετε τα καλαμαράκια στο λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τα καλαμαράκια ραντίζοντάς τα με χυμό των λεμονιών και γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
45'
4
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες