Συνταγές |ICookGreek

Αρνάκι ρολό με κεφαλογραβιέρα, δενδρολίβανο και μουστάρδα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

Αλατίζετε το κρέας και μπήγετε μέσα σε διάφορα σημεία από 1 σκελίδα σκόρδου. Το πασπαλίζετε εσωτερικά με μπόλικο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μισή μουστάρδα, το ψωμί, τη ρίγανη και την κεφαλογραβιέρα. Απλώνετε μια στρώση από το μείγμα αυτό πάνω στο κρέας. Το τυλίγετε σε ρολό και το αλείφετε από πάνω με την υπόλοιπη μουστάρδα.

Τοποθετείτε το ρολό σε ένα ταψί και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, πασπαλίζοντάς το με το υπόλοιπο δενδρολίβανο. Κατόπιν το τυλίγετε με αντικολλητικό χαρτί.

Το ψήνετε στο φούρνο στους 180° C, 2 ώρες περίπου, ανοίγοντας το χαρτί τα τελευταία 20΄ του ψησίματος για να πάρει χρώμα. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
120'
4

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι ή πλάτη, 2 κιλά περίπου (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να ξεκοκαλίσει το κρέας και να σας το ετοιμάσει για ρολό)
  • 3 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • 2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού
  • ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια, ψιλοκομμένη) 
  • δενδρολίβανο (κατά προτίμηση φρέσκο, ψιλοκομμένο)
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
  • πιπέρι σε κόκκους, αλάτι