Συνταγές | ICookGreek

Γλυκάκι εποχής - Τσιζκέικ με καρύδια και κίτρινη κολοκύθα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε μια φόρμα 24 εκ. με κινητά τοιχώματα με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αλέθετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τους προσθέτετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε.
  2. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα προσθέτετε στα τριμμένα μπισκότα. Απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας πιέζοντάς το καλά με τα δάχτυλα και τη βάζετε στο ψυγείο.
  3. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ κολοκύθας και τα ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
  4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε το μείγμα στην ταρτιέρα πάνω από τη βάση του μπισκότου και ψήνετε για 35' μέχρι η γέμιση να σφίξει. 
  5. Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε το τσιζκέικ να κρυώσει μέσα. Κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε περιχυμένο με λίγο ακόμη μέλι και λίγη κρέμα γάλακτος.
Tip. Πουρέ κολοκύθας φτιάχνετε, ψήνοντας φέτες κολοκύθας για 20'-30' στο φούρνο και πολτοποιώντας τις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κολοκύθα ατμού, που θα βρείτε συσκευασμένη σε κομμάτια στο σούπερ μάρκετ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
75'
6

Υλικά

  • 400 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 50 γρ. καρύδια
  • 400 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. ξανθή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 ml πλήρης κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σιρόπι μέλι και λίγο ακόμη για γαρνίρισμα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο