Συνταγές |ICookGreek

Vegetarian, ελαφριά και πεντανόστιμα – Κεφτεδάκια μπρόκολου φουρνιστά

Εικόνα: Canva

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μπουκετάκια για 5', τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε στο μούλτι.
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μπρόκολο, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τυρί, το αλεύρι και το αλατοπίπερο. 
  3. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια ή τηγανιτές στο μέγεθος που θέλετε.
  4. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου 30', μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τα ενδιάμεσα και από την άλλη πλευρά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Canva
40'
2

Υλικά

  • 1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2/3 φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο