Συνταγές | ICookGreek

Ωραίο και για τραπέζι - Μπρόκολο με φουντούκια και σάλτσα μπλε τυριού

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5΄-6΄ και το στραγγίζετε. 
  2. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο να ζεσταθεί ελαφρά, χωρίς να καεί. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 2’-3’ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνετε το μπρόκολο κα ανακατεύετε. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο. Το μπρόκολο πρέπει να «κρατάει» και να είναι τραγανό.
  4. Σε μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύετε το τυρί κρέμα με το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ζεσταίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και πασπαλίζετε με τον άνηθο.
  5. Περιχύνετε με τη σάλτσα το μπρόκολο και γαρνίρετε με τα φουντούκια.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
15'
6

Υλικά

  • 750 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 100 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο
  • 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες, πολτοποιημένο σκόρδο
  • 100 γρ. χοντροκοπανισμένα φουντούκια ελαφρά καβουρντισμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μπλε τυρι, λιωμένο με πιρούνι
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι