Συνταγές | ICookGreek

Vegetarian και σούπερ απολαυστικά - Λαζάνια με φέτα και σπανάκι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα πράσα για 5', προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3'-4' µέχρι να µαραθεί.
  2. Προσθέτετε 2/3 από την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία για 7'-8' περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε το μέιγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε.
  3. Σε λαδωμένο µακρόστενο ταψί στρώνετε 4 λαζάνια. Από πάνω προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι. Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γαλάκτος που έχετε ανακατέψει με το τριμμένο κεφαλοτύρι. 
  4. Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
65'
4

Υλικά

  • 500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. φέτα τριμμένη (ή ανάμεικτη με ανθότυρο)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι