Συνταγές |ICookGreek

Υγιεινή κουζίνα - Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα, τόνο και πιπεριές Φλωρίνης

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε καλά τα φασόλια, τα βάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να μείνουν μέσα στο νερό για 1 ώρα περίπου.
  2. Στραγγίζετε τα φασόλια και τα βάζετε να βράσουν με καθαρό νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο αλάτι και τη ρίγανη ή το θυμάρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 35’.
  3. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο και αλατοπίπερο και περιχύνετε με αυτό το μείγμα τα φασόλια μόλις κρυώσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον τόνο και γαρνίρετε τη σαλάτα με κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
100'
4

Υλικά

  • 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε ροδέλες
  • 200 γρ. τόνος κονσέρβας, στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης (κονσέρβας), κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι