Πάθος για σοκολάτα! Εύκολα κεράσματα με 4 υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα σε σταγόνες ή τριμμένη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας να λιώσει. Αν πάει να πιάσει στον πάτο του σκεύους αποσύρετε από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ρευστοποιηθεί εντελώς η κουβερτούρα.
- Προσθέτετε την εσάνς βανίλιας και ανακατεύετε μια δυο φορές ακόμη.
- Μοιράζετε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια, πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο ανθό αλατιού (προαιρετικά) και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30' να σταθεροποιηθούν.
Tip. Με την προετεινόμενη δόση βγαίνουν 20 σοκολατάκια των περίπου 3 εκ. σε σχήμα ανάλογο της φόρμας που θα χρησιμοποιηθεί.