Συνταγές | Ασιατικής έμπνευσης γρήγορο και πιπεράτο πιάτο

Τι τρώμε για βράδυ - Γαρίδες τσίλι με σπανάκι και νουντλς

Εικόνα: Pixabay

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τις γαρίδες με το χυμό λάιμ, το τζίντζερ και το τσίλι μέχρι να ξεπαγώσουν και χάσουν τα υγρά τους. Τις αφήνετε στην για λίγο στην άκρη.
  2. Ρίχνετε σε γουόκ (ή σε ένα φαρδύ, μεγάλο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα) ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο, προσθέτετε το κρεμμυδάκι και σοτάρετε. Ρίχνετε το σπανάκι, τη σόγια, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και τα νουντλς. Μαγειρεύετε 3'-4' ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν τα νουντλς και να απορροφηθούν τα υγρά.
  3. Προσθέτετε και τις γαρίδες, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Pixabay
15'
4

Υλικά

  • 300 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες, καθαρισμένες
  • ξύσμα και χυμός από 2 λάιμ
  • λίγο τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό τσίλι (ή και λιγότερο, ανάλογα τα γούστα σας)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • 400 γρ. νουντλς