Ανακατεύετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 1/4 φλιτζανιού αλεύρι και το χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε το μείγμα 15 λεπτά, μέχρι να να σχηματισθούν φουσκαλίτσες.
Σε άλλο μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι, κάνετε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Ζυμώνετε το μείγμα όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη απαλή που δεν κολλάει. Της δίνετε σχήμα μπάλας, τη βάζετε σε μπολ με λίγο ελαιόλαδο, τη σκεπάζετε και την αφήνετε 1 ώρα.
Ξαναζυμώνετε μερικά λεπτά και χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη. Τους δίνετε σχήμα καρβελιού και στη συνέχεια με τον πλάστη ή τα χέρια την ανοίγετε να πλατύνει πολύ (έως 0,5 εκ. πάχος) και να πάρει το γνωστό οβάλ σχήμα της λαγάνας.
Βάζετε τις λαγάνες σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, τις αλείφετε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Πιέζετε τις λαγάνες με τα ακροδάχτυλα να κάνετε τις χαρακτηριστικές λακκουβίτσες.
Ψήνετε τις λαγάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 200°C για 20'-25' ή μέχρι να αποκτήσουν το χρώμα που σας αρέσει.