Συνταγές | ICookGreek

Πράσινη κουζίνα - Σαλάτα με φασολάκια, μαριναρισμένες αγκινάρες και πατατούλες

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε αμέσως σ’ ένα μπολ με νερό και το χυμό από το ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις ζεματίζετε πολύ ελαφρά και τις κόβετε σε τέταρτα.
  2. Ζεματίζετε τα φασολάκια για 5΄και τα στραγγίζετε.
  3. Ετοιμάζετε μια μαρινάτα με το χυμό από τα υπόλοιπα λεμόνια, το ελαιόλαδο, το  σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.  Μαρινάρετε τις κομμένες αγκινάρες σ’ αυτό το μείγμα για 2 ώρες.
  4. Σερβίρετε τις αγκινάρες σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες τα ζεματισμένα φασολάκια, τα ντοματίνια  και τις ελιές. Γαρνίρετε τη σαλάτα με φρέσκια κάππαρη και την περιχύνετε με τη μαρινάτα.
Tip. Μπορείτε να χρησιμοποίησετε και καρδιές κατεψυγμένης αγκινάρας, για οικονομία χρόνου, τις οποίες επίσης θα ζεματίσετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
2

Υλικά

  • 4 αγκινάρες καρδιές
  • o χυμός από 3 λεμόνια
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 8 πατατούλες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 350 γρ. φασολάκια πράσινα στρογγυλά
  • 15 ελιές μαύρες
  • 10 ντοματίνια Κρήτης κομμένα στη μέση
  • φρέσκια κάππαρη
  • αλάτι, πιπέρι