Συνταγές |ΙCookGreek

Ζεστός μεζές - Αγκινάρες με αρακά, καρότα και απάκι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα. Κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων, βγάζετε το χνούδι από τη μέση, κόβετε τις αγκινάρες στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
  2. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Προσθέτετε τον αρακά, τις αγκινάρες, τον άνηθο, τα καρότα κομμένα σε όχι πολύ λεπτές ροδέλες, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20’-25’.
  3. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας το απάκι αφού το ζεστάνετε χωρίς ή με πολύ λίγη λιπαρή ύλη.
Tip. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας γι' αυτή τη συνταγή. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
50'
6

Υλικά

  • αγκινάρες: 6 μετρίου μεγέθους
  • λεμόνι: 1 (ο χυμός του)
  • κρεμμυδάκια: 250 γρ., φρέσκα
  • αρακάς: 500 γρ., ψιλός
  • άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • καρότα: 3
  • βούτυρο: 30 γρ.
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • απάκι: 100 γρ., σε κύβους