Συνταγές | ICookGreek

Χούμους με παντζάρι - Κλέβει τις εντυπώσεις

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι. Λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα λείο και ομοιογενές.
  2. Προσθέτετε, αν χρειάζεται, νερό ή το ζωμό όπου έβρασαν τα ρεβίθια, για να πετύχετε την επιθυμητή υφή. Ελέγχετε το λεμόνι και το αλάτι.
  3. Σερβίρετε το χούμους με λίγο ελαιόλαδο, κουκουνάρι, μαϊντανό ή σουσάμι συνοδευμένο από μπαστουνάκια λαχανικών, πιτούλες, κράκερ κ.λπ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα (μπορού να είναι και κονσέρβας)
  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • 2/3 φλιτζανιού ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας νερό ή ζωμό όπου έβρασαν τα ρεβίθια
  • μαϊντανός, κουκουνάρι ή σουσάμι για το γαρνίρισμα