Συνταγές |ICookGreek

Πασχαλινές συνταγές - Αρνίσια συκωταριά φρικασέ

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε πολύ καλά τα εντόσθια. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με αλάτι και ζεματίζετε τη συκωταριά. Τη στραγγίζετε και μόλις κρυώσει λίγο, την κόβετε σε μικρά κομμάτια με ψαλίδι. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τη συκωταριά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, τα καρότα και τον άνηθο. Περιχύνετε με το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά 40'-50'.
  3. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε λίγο από το ζωμό του φαγητού να το ζεστάνετε απαλά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνετε με το αυγολέμονο. Προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και «δένετε» το φαγητό σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας για ελάχιστα λεπτά ακόμη. Σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • 1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι με τα γλυκάδια
  • 400 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο ζωμού κρέατος, αραιωμένος σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι