Συνταγές |Στέλλα Σπανού

Ονειρεμένο κατσικάκι φρικασέ με σπανάκι και μάραθο της Στέλλας Σπανού

© Στέλλα Σπανού

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε από τα νερά του, το σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να πιάσει κρούστα η πέτσα του.
  2. Ψιλοκόβουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια, τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με το νερό και τη φλούδα λεμονιού, βράζουμε για 30'.
  3. Παράλληλα πλένουμε τα μαρούλια και τα σπανάκια και τα κόβουμε στους 5 πόντους.
  4. Τοποθετούμε τα λαχανικά στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το μάραθο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για 45' σε χαμηλή φωτιά.
  5. Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλεύρι μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τους κρόκους και το χυμό από ένα λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού, το ανακατεύουμε με το αυγολέμονο και περιχύνουμε στο φαγητό.
Λίγα λόγια για τη σεφ

Γεννημένη στη Χαλκιδική και μεγαλωμένη στη πόλη της Θεσσαλονίκης, η Στέλλα Σπανού είναι executive chef, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, σύμβουλος εστιατορίων, υπεύθυνη σχεδιασμού μενού, καθηγήτρια μαγειρικής και βραβευμένη φωτογράφος.
Γαλουχημένη με τις τοπικές και παραδοσιακές μεθόδους μαγειρικής ανακάλυψε το γαστρονομικό της πάθος στην παιδική της ηλικία μαγείροντας με την αγαπημένη της γιαγιά. Η μαγειρική της εστιάζει σε ελληνικές τεχνικές μαγειρικής, τοπικά υλικά, φρέσκες γεύσεις και ελάχιστα μπαχαρικά. Η Στέλλα είναι μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Μάθετε περισσότερα για τη Στέλλα Σπανού και ανακαλύψτε συνταγές της στο chefstellaspanou.wordpress.com, αλλά και στους προσωπικούς της λογαριασμούς στο youtube, στο Facebook και στο TikTok.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Στέλλα Σπανού
85'
4

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας κατσικίσιο (πλευρά) σε μερίδες
  • 5 μαρούλια
  • 500 γρ. σπανάκι
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι γλυκό πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλούδα λεμονιού και 1 λεμόνι ολόκληρο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι αλεύρι