Αντί για παγωτό - Γρανίτα σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν.
Προσθέτετε τη βανίλια και την κουβερτούρα σε κομματάκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει κι αυτή και να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο.
Βάζετε το δοχείο στην κατάψυξη για 6-8 ώρες, μέχρι να παγώσει, «σκάβοντάς» το κάθε τόσο με ένα πιρούνι. Σερβίρετε τη γρανίτα σε ποτήρι ή μπολ με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
25'
3
Υλικά
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, ή ανάλογα τα γούστα σας
2/3 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη (πικρό)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή βανίλιας-πορτοκαλιού)