Μπουρεκάκια νησιώτικα με κυκλαδίτικη κοπανιστή και καλαθάκι Λήμνου
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε καλά τα φύλλα της ζύμης. Σε ένα μπολ τρίβετε τα τυριά και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ανακατεύετε και προσθέτετε τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ξανά πολύ καλά.
Κόβετε ένα χωριάτικο φύλλο σε λωρίδες των 10 x 15 εκ. και τις βουτυρώνετε ελαφρά. Βάζετε λίγη γέμιση στη μια άκρη, διπλώνετε τις άκρες λίγο προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό.Κολλάτε την άκρη με λίγο νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε βαθύ σκεύος και τηγανίζετε τα μπουρεκάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τα μπουρεκάκια ζεστά και τα συνοδεύετε, αν θέλετε, με πράσινη σαλάτα.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
30'
4
Υλικά
χωριάτικη ζύμη: 1 πακέτο (850 γρ.)
τυρί Καλαθάκι Λήμνου: 200 γρ.
κοπανιστή Κυκλάδων: 100 γρ.
μυζήθρα ή ανθότυρο ανάλατο: 200 γρ.
αυγά: 5
κρεμμυδάκια φρέσκα: 500 γρ.
κρεμμύδι ξερό: 1
άνηθος: 1 ματσάκι
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
λάδι για το τηγάνισμα: 125 ml
βούτυρο λιωμένο: 125 ml και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων