Καθαρίζετε το χταπόδι και το πλένετε καλά. Το βάζετε σε κατσαρόλα με τα 2/3 από το ξίδι να βράσει χωρίς νερό, αλλά μόνο με το ξίδι και τα υγρά του. Μόλις μαλακώσει (μετά από 1 ώρα περίπου) αποσύρετε από τη φωτιά και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Πλένετε τα αγγουράκια και τα κόβετε σε ροδέλες λεπτές. Ζεσταίνετε σε μικρό κατσαρολάκι το υπόλοιπο ξίδι με τους σπόρους μουστάρδας και προσθέτετε τη ζάχαρη, λίγο πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε το χταπόδι με τα αγγουράκια και τα μυρωδικά και περιχύνετε με το ζεστό λαδόξιδο.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
80'
4
Υλικά
1 μεγάλο χταπόδι, γύρω στο 1 ½ κιλό
350 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
60 γρ. ζάχαρη
3 μικρά αγγουράκια Κρήτης
1 κουταλιά της σούπας σπόροι μουστάρδας (σινάπι)
2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη και άνηθος ψιλοκομμένος