Συνταγές |ICookGreek

Κρέμα με γλυκό κρασί Λήμνου και βερίκοκα γλασέ

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε σε μπεν μαρί τα αυγά, τον κρόκο και τα 120 γρ. ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός για 1΄ περίπου. Προσθέτετε το κρασί, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι καθώς και τις ζελατίνες, που έχετε μουλιάσει και μαλακώσει από πριν σε κρύο νερό και έχετε στραγγίσει καλά. Αφού διαλυθούν οι ζελατίνες και το μείγμα έχει ζεσταθεί καλά και αποκτήσει υφή κρεμώδη, αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί σφιχτή και την ενσωματώνετε στην κρέμα με το κρασί. Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Πλένετε τα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσια. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και αφήνετε να βράσουν για 2΄ περίπου. Ρίχνετε μέσα τα βερίκοκα να βράσουν και αυτά μέχρι το σιρόπι να γίνει σαν γλάσο. Ψιλοκόβετε το δυόσμο και τον προσθέτετε στα βερίκοκα. Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και αφήνετε τα βερίκοκα να κρυώσουν. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
  4. Ξεφορμάρετε την κρέμα κρασιού, την τοποθετείτε στο πιάτο και γαρνίρετε με τα βερίκοκα γλασέ και φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
45'
4

Υλικά

  • 350 ml γλυκό κρασί Λήμνου
  • 2 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκος
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • ο χυμός και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 300 ml κρέμα γάλακτος

Υλικά για τα βερίκοκα γλασέ

  • 10 φρέσκα, ώριμα βερίκοκα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 50 ml νερό
  • 5 φύλλα δυόσμος