Ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, τη φλούδα του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετείτε μέσα σε αυτό το υγρό μείγμα τα νεκταρίνια το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε 15΄μέχρις ότου τα νεκταρίνια μαλακώσουν.
Μεταφέρετε τις φέτες των νεκταρινιών στα μπολ όπου θα τα σερβίρετε και τα περιχύνετε με την κόκκινη σάλτσα τους.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
30'
6
Υλικά
6 νεκταρίνια μεγάλα
600 ml δυνατό κόκκινο κρασί
η φλούδα ½ πορτοκαλιού
80 γρ. ζάχαρη (αρωματισμένη με λίγη βανίλια προαιρετικά)