Συνταγές |ICookGreek

Μαμαδίστικη κουζίνα - Σουτζουκάκια κοκκινιστά με ρύζι

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε τα δυο είδη του κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο κρασί και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Πλάθετε σε κυλινδρικά σουτζουκάκια.
  2. Τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε στο γκριλ. Όταν ψηθούν από τη μια μεριά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη.
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε ή τις περνάτε από τον τρίφτη.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5’. 
  5. Βάζετε τα σουτζουκάκια σε πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνετε για 40’ στους 170° C - 180o° C γυρίζοντάς τα συχνά μέσα στη σάλτσα τους. Τα συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • κιμάς αρνίσιος: 500 γρ.
  • κιμάς μοσχαρίσιος: 500 γρ.
  • ψωμί: 2 φέτες (μόνο η ψίχα)
  • κρασί λευκό: 200ml
  • σκόρδο: 3 σκελίδες, λιωμένες
  • μαϊντανός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αυγά: 2
  • κύμινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού λίγο
  • αλάτι, πιπέρι