Συνταγές |ICookGreek

Συνταγή για το Σαββατοκύριακο - Λαζάνια με σπανάκι, σάλτσα ντομάτας και τυριά

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Προσθέτετε το σπανάκι, λίγο αλάτι και τον άνηθο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαραίνεται. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη. Λαδώνετε ένα ορθογώνιο ταψί 28x36 εκ.
  3. Ανακατεύετε τον χυμό ντομάτας με τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε λίγες κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού και απλώνετε μια στρώση από λαζάνια. Επάνω ρίχνετε μια στρώση από το σπανάκι, λίγη σάλτσα ντομάτας και το 1/3 από τα τυριά. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για 2 ακόμη φορές, τελειώνοντας με μία στρώση από λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τα τριμμένα τυριά.
  4. Σκεπάζετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το μεταφέρετε στον φούρνο. Ψήνετε για 45'-50' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ξεσκεπάζοντάς το κατά το τελευταίο δεκάλεπτο. Το αφήνετε να κρυώσει ελφρά, πριν το κόψετε για να σερβίρετε.
Tip. Αν σας αρέσει η μπεσαμέλ, μπορείτε να απλώσετε στην επιφάνεια με στρώση που θα φτιάξετε με τη βασική συνταγή για μπεσαμέλ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
60'
6

Υλικά

  • 500 γρ. λαζάνια
  • 400 γρ. ανθότυρο σε κομμάτια
  • 400 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, τριμμένες στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο