Πράσινη κουζίνα - Ζυμαρικά με μανιτάρια, σπανάκι και φιστίκια
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 6-7 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.
Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε για λίγο να δέσει η σάλτσα.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα προσθέτετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίχνετε και το μαίντανό και τα φιστίκια και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε, αν θέλετε, με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
32'
4
Υλικά
400 γρ. πένες ή ριγκατόνι
300 γρ. μανιτάρια ολόκληρα αν είναι μικρά ή σε φέτες
200 γρ. φύλλα από σπανάκι (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
80 γρ. φιστίκια αράπικα, ψημένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
100ml λευκό κρασί
100ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
80 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)