Vegetarian και σπιτική - Πίτσα με σπανάκι, καλαμπόκι και τυριά
Εκτέλεση
Ξεκινάτε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το χλιαρό νερό και αφήνετε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να κάνει φουσκαλίτσες. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Προχωράτε με την προετοιμασία των υλικών της γέμισης. Ζεματίζετε το σπανάκι σε ζεστό νερό για 1-2 λεπτά και το στραγγίζετε καλά για να φύγει το περιττό νερό. Σοτάρετε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, περίπου 0,5 εκ., και την τοποθετείτε σε ένα ταψί πίτσας ή λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τη ζύμη και πασπαλίζετε τη μοτσαρέλα ομοιόμορφα.
Τοποθετείτε από πάνω το σπανάκι, τα μανιτάρια, τις ελιές, το καλαμπόκι και τις πιπεριές. Προσθέτετε θρυμματισμένη φέτα και πασπαλίζετε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου.
Ψήνετε την πίτσα για 12-15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και το τυρί να λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζετε την πίτσα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 2-3 λεπτά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
90'
4
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
150 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
150 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο αφού ζεματιστεί και στραγγιστεί)
100 γρ. τυρί μοτσαρέλα (τριμμένη)
50 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι (βρασμένο ή από κονσέρβα)
1/2 φλιτζάνι πιπεριά πράσινη (κομμένη σε λεπτές λωρίδες, προαιρετικά)
100 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)