Συνταγές |ICooKGreek

Ζεστή και χορταστική - Πατατόσουπα βελουτέ με γιαούρτι

© Unsplash

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και το σκόρδο και λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα. Μαραίνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο βούτυρο. Προσθέτετε τις πατάτες και το σέλινο στα κρεμμύδια, ανακατεύετε για λίγα λπετά και ρίχνετε το κρασί.
  2. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου στα λαχανικά. Σιγοβράζετε για 25'-30'. Πολτοποιείτε τα υλικά με το ραβδομπλέντερ.
  3. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, τους ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη σούπα για να ζεσταθούν λίγο και μετά αδειάζετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα.
  4. Τέλος προσθέτετε το γιαούρτι, αλατοπίπερο, ζεσταίνετε ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια (χωρίς να αφήσετε τη σούπα να κοχλάσει) και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Unsplash
50'
4

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια
  • 4 μικρά κρεμμυδάκια ξερά και 4 φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 μεγάλος κρόκος αυγού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο