Συνταγές |ICookGreek

Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, τη ντομάτα, το μαϊντανό, το σκόρδο προαιρετικά, τη ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε το μείγμα του κιμά για 30' στο ψυγείο.
  2. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αραδιάζετε σε ταψί. Τις περιχύνετε με το λάδι και το νερό. Ψήνετε στους 200° C για 25'. Προσθέτετε τα μπιφτέκια και συνεχίζετε το ψήσιμο άλλα 30'-35' μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
90'
4

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 5-6 πατάτες