Συνταγές |ICookGreek

Πράσινη κουζίνα - Γρήγορα ζυμαρικά με αρακά και κουκουνάρι

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισµα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Ρίχνετε τον άνηθο και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Σιγομαγειρεύετε για 30'-40΄ακόµη. 
  3. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τον αρακά, το πεκορίνο ή την κεφαλογραβιέρα, το ροκφόρ και αλατοπίπερο. Γαρνίρετε με το καβουρντισμένο κουκουνάρι και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
45'
4

Υλικά

  • αρακάς κατεψυγμένος: 500 γρ. 
  • ζυμαρικά με κοντό σχήμα: 400 γρ.
  • ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
  • κουκουνάρι: 80 γρ. καβουρντισμένο
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
  • άνηθος: 2-3 κουταλιές της σούπας
  • πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα: 150 γρ. φρεσκοτριμμένα
  • ροκφόρ: 80 γρ. λιωμένο με πιρούνι
  • ζωμός λαχανικών: 1 1/2 φλιτζάνι
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο