Πράσινη κουζίνα - Γρήγορα ζυμαρικά με αρακά και κουκουνάρι
Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισµα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε τον άνηθο και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Σιγομαγειρεύετε για 30'-40΄ακόµη.
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τον αρακά, το πεκορίνο ή την κεφαλογραβιέρα, το ροκφόρ και αλατοπίπερο. Γαρνίρετε με το καβουρντισμένο κουκουνάρι και σερβίρετε.