Συνταγές |ICookGreek

Φτιάχνουμε φανταστική πίτα με πράσα και τυριά

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζετε τα πράσα για λίγο σε βραστό νερό. Χύνετε το νερό και βάζετε στη συνέχεια τα πράσα να βράσουν μέσα στο γάλα μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν το υγρό. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
  2. Προσθέτετε τη φέτα τριμμένη, το τυρί-κρέμα, τα 4 αυγά χτυπημένα, το πιπέρι και, αν θέλετε, λίγο αλάτι.
  3. Στρώνετε τα μισά φύλλα σε ορθογώνιο ταψί φούρνου ραντίζοντάς τα ένα ένα με λάδι και πασπαλίζοντάς τα με την κεφαλογραβιέρα. Απλώνετε τη γέμιση και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με το πέμπτο αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στους 180° C για 50' μέχρι να ροδίσει.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
70'
6

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας περίπου (μια συσκευασία)
  • ελαιόλαδο όσο πάρει για το άλειμμα των φύλλων
  • 1/2 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά και 1 για το άλειμμα της επιφάνειας
  • 550 γρ. φέτα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
  • πιπέρι και λίγο σουσάμι ή μαυροσούσαμο