Το πιο αέρινο και αφράτο γλύκισμα με γιαούρτι

© Our Recipe | Facebook

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τους κρόκους με το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το κορν φλάουρ και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού μέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 15 εκ. με ψηλά τοιχώματα όπου έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετείτε τη φόρμα μέσα σε μεγάλο ταψί που γεμίζετε με νερό και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο ψήνοντας για περίπου 50’ στους 160° C.
ΠΗΓΗ: Our Recipe | Facebook

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Our Recipe | Facebook
80'
4

Υλικά

  • 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι