Συνταγές |Τέλειος συνδυασμός τραγανού, γλυκού και αλμυρού, η ιδανική λιχουδιά για το τραπέζι της παρέας

Τόσο εύκολη και τόσο νόστιμη - Φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι

©Pexels

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Διπλώνετε σε πακετάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το μέλι, το ξίδι και 2 κουταλιές νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
  3. Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια με τη φέτα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα, τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και κατόπιν τα σερβίρετε. Περιχύνετε με 1-2 κουταλιές σάλτσα μελιού το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Tips

1. Τη φέτα θα την τοποθετήσετε στο φύλλο όσο πιο στεγνή μπορείτε.
2. Το σουσάμι το καβουρντίζετε χωρίς επιπλέον λάδι. Χρειάζεται αντικολλητικό τηγάνι και μια ξύλινη κουτάλα για διαρκές ανακάτεμα μέχρι να στεγνώσει και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
3. Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου ξίδι στο μέλι και να περιχύσετε απ' ευθείας την τυλιχτή φέτα μόλις τηγανιστεί.

Δείτε επίσης: Συνταγή για μπουγιουρντί

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Pexels
15'
6

Υλικά

  • φύλλο κρούστας: 1 πακέτο (450 γρ.)
  • φέτα: 10 τετράγωνα κομμάτια 6Χ6Χ1 εκ. περίπου
  • λάδι για τηγάνισμα
  • μέλι: 1 φλιτζάνι
  • ξίδι: 1 κουταλιά της σούπας
  • σουσάμι: 4 κουταλιές της σούπας, καβουρδισμένο