Συνταγές |ICookGreek

Ονειρεμένο τσιμπολόγημα - Γλυκοπατάτες φούρνου με μυρωδικά και ντιπ φέτας

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° Κελσίου. Πλένετε καλά τις γλυκοπατάτες, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε φέτες ή μπαστουνάκια. Τις βάζετε σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το λιωμένο σκόρδο.
  2. Αδειάζετε το μείγμα με τις γλυκοπατάτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε για 45'-50' λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
  3. Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντιπ φέτας
  4. Σερβίρετε τις γλυκοπάτάτες ζεστές με το ντιπ φέτας και λίγο ακόμη φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
60'
4

Υλικά

  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό φρεσκοκομμένο

Για το ντιπ φέτας

  • 200 γρ. φέτα
  • 70ml γάλα, πλήρες
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ξερή