Γλυκά κεράσματα για του Άγιου Βαλεντίνου - Μπισκοτάκια βουτύρου με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
![©Pexels](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/f0b115b0-270b-4d56-b6ec-7c801efd4ade.jpg)
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε μαζί με το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά και το μπράντι ή το κονιάκ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε τη βανίλια και τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή με το κουτάλι.
- Ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη με τα χέρια και αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμη. Την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο 1 ώρα.
- Κατόπιν ανοίγετε κομμάτια ζύμης ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί σε φύλλα πάχους 2-3 εκ. Τα κόβετε με κουπ πατ σε δισκάκια. Αφαιρείτε από τα μισά δισκάκια με μικρότερο κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς ένα μικρό κομμάτι από το κέντρο.
- Τοποθετείτε όλα τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 12'-15’ περίπου. Μόλις κρυώσουν, απλώνετε στους ολόκληρους δίσκους ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας και από πάνω βάζετε μπισκότα με τρύπα-καρδιά για να φαίνεται η μαρμελάδα (όπως βλέπετε στη φωτογραφία). Πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε.
Σημείωση: Τις μπισκοτένιες καρδούλες που αποσπάσατε, να τις ψήσετε και αυτές. Είναι πολύ νόστιμες.