Συνταγές |Σωτήρης Ευαγγέλου

Φτιάχνουμε Νισουάζ – Η περίφημη σαλάτα της Νότιας Γαλλίας από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

© Σωτήρης Ευαγγέλου | YouTube
© Σωτήρης Ευαγγέλου | YouTube

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Εν συνεχεία τα φασολάκια για περίπου 8' και τέλος τα δύο αυγά.
  2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μουστάρδα, ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα οποία ανακατεύουμε σε βαθύ πιάτο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τον αυγογδάρτη μέχρι να δέσουν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  3. Διαλέγουμε τρυφερές καρδιές από μαρούλι και τις τοποθετούμε στο σκεύος σερβιρίσματος. Προσθέτουμε το αγγούρι σε κυβάκια, την ντομάτα, τις κόκκινες πιπεριές, την κάππαρη, τις ελιές και τις αντσούγιες λεπτοκομμένες. Βάζουμε και τα φασολάκια στραγγισμένα, τις πατάτες κομμένες, τον τόνο κομματισμένο, το κρεμμύδι και τέλος τα αυγά κομμένα στα 4 ή στα 6. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε τη σαλάτα.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ και ακολουθήστε τον Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του πολυτελούς ξενοδοχείου Makedonia Palace στο κανάλι του στο YouTube για περισσότερες πεντανόστιμες και εγγυημένες συνταγές

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Σωτήρης Ευαγγέλου | YouTube
© Σωτήρης Ευαγγέλου | YouTube
40'
4

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 6 τεμ. πατάτες μικρές
  • 300 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 6-7 τρυφερά φύλλα από 1 μαρούλι
  • 1 ντομάτα
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψητές, αποφλοιωμένες
  • * κρεμμύδι κόκκινο
  • 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 10 τεμ. καπαρόμηλα
  • 6-8 φιλέτα αντσούγιας
  • 2 αυγά (βρασμένα σφιχτά και κομμένα στη μέση)
  • 3-4 κλαδάκια μαϊντανό (χοντροκομμένα τα φύλλα)
  • 300 γρ. τόνο λαδιού

Για τη βινεγκρέτ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
  • λίγο σκόρδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό