Φτιάχνουμε Νισουάζ – Η περίφημη σαλάτα της Νότιας Γαλλίας από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Εν συνεχεία τα φασολάκια για περίπου 8' και τέλος τα δύο αυγά.
- Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μουστάρδα, ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα οποία ανακατεύουμε σε βαθύ πιάτο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τον αυγογδάρτη μέχρι να δέσουν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Διαλέγουμε τρυφερές καρδιές από μαρούλι και τις τοποθετούμε στο σκεύος σερβιρίσματος. Προσθέτουμε το αγγούρι σε κυβάκια, την ντομάτα, τις κόκκινες πιπεριές, την κάππαρη, τις ελιές και τις αντσούγιες λεπτοκομμένες. Βάζουμε και τα φασολάκια στραγγισμένα, τις πατάτες κομμένες, τον τόνο κομματισμένο, το κρεμμύδι και τέλος τα αυγά κομμένα στα 4 ή στα 6. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε τη σαλάτα.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ και ακολουθήστε τον Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του πολυτελούς ξενοδοχείου Makedonia Palace στο κανάλι του στο YouTube για περισσότερες πεντανόστιμες και εγγυημένες συνταγές