Συνταγές |ICookGreek

Πλούσια ομελέτα με πατάτες, σουτζούκι και μαϊντανό

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε το σουτζούκι και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Κόβετε επίσης σε λεπτές φέτες τις πατάτες και το κρεμμύδι.
  2. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και ρηχό τηγάνι και σοτάρετε το σουτζούκι. Το βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σε καθαρό τηγάνι ζεσταίνετε 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πατάτες και το κρεμμύδι για 10' - 15', μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  4. Χτυπάτε τα αυγά και τον μαϊντανό σε ένα μπολ. Προσθέτετε το σουτζούκι, τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί με το λάδι τους και αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέτετε το μείγμα των αυγών.
  5. Τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για 10'. Αναποδογυρίζετε την τορτίγια με τη βοήθεια ενός πιάτου ή του καπακιού και την ψήνετε για άλλα 5'. Την αφήνετε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού τη σερβίρετε.
Tip: Μπορείτε να ξεκινήσετε την ομελέτα στο τηγάνι και να την ολοκληρώσετε στο φούρνο

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 150 γρ. σουτζούκι
  • 600 γρ. ξεφλουδισμένες πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι