Συνταγές |ICookGreek

Κυπριακή πλιγουροσαλάτα με ντομάτα και δυόσμο

© ICookGreek

Εκτέλεση

1. Μουσκεύετε το πλιγούρι 3 ώρες σε ζεστό νερό -ή όσο υποδεικνύει η συσκευασία του.

2. Το στραγγίζετε πολύ καλά πιέζοντάς το ανάμεσα στις χούφτες σας και το αδειάζετε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον δυόσμο.

2. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και περιχύνετε με το λάδι και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι για να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο 1 ώρα πριν τη σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
20'
6

Υλικά

  • 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού πλιγούρι
  • 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο πολύ ψιλοκομμένο
  • ο χυμός ½ λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο