Μια αλλιώτικη πίτα - Με σπανάκι, αυγά και μανιάτικο σύγκλινο

Εκτέλεση
1. Στραγγίζετε το σοταρισμένο σπανάκι και το χοντροκόβετε. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό). Ρίχνετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3΄-4΄ ακόμη. Στο τέλος αλατοπιπερώνετε.
2. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το κεφαλοτύρι και το ανθότυρο. Ανακατεύετε το σπανάκι με το μείγμα αυτό και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αυγά και το σύγλινο.
3. Στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε στρογγυλή φόρμα λαδωμένη. Απλώνετε από πάνω το καπνιστό τυρί και κατόπιν το μείγμα με το σπανάκι και το σύγλινο.
4. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες των φύλλων να κολλήσουν γυρίζοντας προς τα μέσα όσα εξέχουν. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, 25΄-30'. Την αφήνετε να κρυώσει λίγα λεπτά και τη σερβίρετε.
δημοφιλές τώρα: