Συνταγές |ICookGreek

Μια αλλιώτικη πίτα - Με σπανάκι, αυγά και μανιάτικο σύγκλινο

©ICookGreek

Εκτέλεση

1. Στραγγίζετε το σοταρισμένο σπανάκι και το χοντροκόβετε. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό). Ρίχνετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3΄-4΄ ακόμη. Στο τέλος αλατοπιπερώνετε.
2. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το κεφαλοτύρι και το ανθότυρο. Ανακατεύετε το σπανάκι με το μείγμα αυτό και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αυγά και το σύγλινο.
3. Στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε στρογγυλή φόρμα λαδωμένη. Απλώνετε από πάνω το καπνιστό τυρί και κατόπιν το μείγμα με το σπανάκι και το σύγλινο.
4. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες των φύλλων να κολλήσουν γυρίζοντας προς τα μέσα όσα εξέχουν. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, 25΄-30'. Την αφήνετε να κρυώσει λίγα λεπτά και τη σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
50'
6

Υλικά

  • 1 πακέτο (850 γρ.) σφολιάτα
  • 200 γρ. σπανάκι ζεματισμένο
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά και ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. τυρί καπνιστό σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. σύγκλινο Μάνης κομμένο σε κύβους
  • 5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι