Φιλέτο σε σφολιάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και ροδίζετε το φιλέτο απ’ όλες τις πλευρές για 10΄–15΄. Βγάζετε το κρέας, προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και το σκόρδο για 5΄, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε το σκεύος από την εστία. Προσθέτετε την πιπεριά, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Στρώνετε σε επίπεδη επιφάνεια το ένα φύλλο της σφολιάτας. Απλώνετε στη ζύμη το μείγμα με τα μανιτάρια. Βάζετε στο κέντρο το φιλέτο. Τυλίγετε το κρέας με τη ζύμη και κολλάτε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αυγό.
Τοποθετείτε το τυλιγμένο φιλέτο σε ταψί βουτυρωμένο και αλείφετε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό. Ψήνετε το φαγητό για 45΄, αρχικά σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί και εν συνεχεία ξεσκέπαστο. Αφήνετε το κρέας να κρυώσει για 10΄–15΄ προτού το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
90'
4
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
25 γρ. και λίγο επιπλέον βούτυρο (για να αλείψετε το ταψί)