Elon Musk: Έβαλε φωτιά στο Twitter με ελληνική ανάρτηση
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
«Φωτιά» στο Twitter έβαλε ο Ελον Μασκ, ο οποίος έκανε ανάρτηση γράφοντας μόνο μία ελληνική λέξη και συγκεκριμένα την λέξη «διαλεκτική». Οι εκατομμύρια followers του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη επιχείρησαν αμέσως να αποκωδικοποιήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα, σχηματίζοντας θεωρίες.
διαλεκτική
— Elon Musk (@elonmusk) October 25, 2022
Μέσα σε λίγες ώρες η ανάρτηση μετρούσε χιλιάδες αντιδράσει και retweets, με τους περισσοτέρους followers απλά να αναρωτιούνται τι ακριβώς θέλει να πει ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας. Πάντως αν και ο Μασκ συνήθως δεν μασάει τα λόγια του όταν γράφει στο Twitter ορισμένες φορές κάνει κάποιες μυστήριες αναρτήσεις όπως αυτή.
It’s Greek to me
— Kerri Gray (@kerrikgray) October 25, 2022
Δεν ήταν λίγοι πάντως και εκείνοι που έσπευσαν να... τρολάρουν, λέγοντας ότι πρόκειται πιθανόν για το όνομα του επόμενου παιδιού του, καθώς το τελευταίο παιδί του το ονόμασε «X ? A-12».
Dialectic (Greek: διαλεκτική, dialektikḗ; related to dialogue; German: Dialektik), also known as the dialectical method, is a discourse between two or more people holding different points of view about a subject but wishing to establish the truth through reasoned argumentation.
— WISE WORDS (@Michael78470791) October 25, 2022
For non greeks: "διαλεκτικη" (dialectical method) means a conversation between two (or more) different points of view to find common ground(or the truth) through reasoned argumentation. I suppose to resolve the Ukraine-Russia crisis
— Dimitris Moutsatsos (@ugh82) October 25, 2022
Τι σημαίνει «διαλεκτική»
Η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων, όπως στο σύνολο σχεδόν των Πλατωνικών έργων. Ο όρος επικράτησε διεθνώς ως Dialectic. Στην Αγγλία παλαιότερα ο όρος αυτός ήταν συνώνυμος της Λογικής όπως και εφαρμοζόταν στην τυπική συλλογιστική των εκάστοτε ρητόρων.
Σύμφωνα με τη wikipedia, ο όρος αυτός από την αρχαιότητα αναφέρεται ειδικότερα στη λογική αμφισβήτηση δηλαδή στην αρχική τέχνη του «διαλέγεσθαι» με ερωτήσεις και στη συνέχεια αποκρίσεις. Λέγεται ότι πρώτος που δημιούργησε και εξάσκησε την τέχνη αυτή ήταν ο Ζήνων ο Ελεάτης, και την οποία στη συνέχεια ανέπτυξε ο Πλάτων. Στους νεότερους χρόνους εκείνος που εφάρμοσε την Διαλεκτική ήταν ο Καντ και ειδικότερα στη μελέτη των αντιφάσεων που ανακύπτουν όταν χρησιμοποιούνται αρχές της εμπειρικής γνώσης πέρα όμως από τα όρια της εμπειρίας. Αλλά και ο Χέγκελ εφάρμοσε τη Διαλεκτική στη διαδικασία όμως εκείνη με την οποία οι όποιες αντιφάσεις καταργούνται (καταλύονται) από κάποιο ανώτερο επίπεδο αλήθειας.
Η τελευταία αυτή Εγελιανή διαδικασία (όπως γενικότερα καθιερώθηκε και έγινε αποδεκτή) είναι εκείνη που κατευθύνει τελικά την ατομική σκέψη όσο και την παγκόσμια ιστορία, σύμφωνα πάντα με το σχήμα (ακολουθία): «Θέση» - «Αντίθεση» - «Σύνθεση». Με βάση αυτή ερεύνησε και επέκτεινε ο Μαρξ τον διαλεκτικό υλισμό. Και αυτή τη διαδικασία ακολουθούν σήμερα όλες οι Επιστήμες στην πρόοδο της γνώσης, κυρίως στις συνεδριακές παρουσιάσεις. Βάση του δυτικού μεσαιωνικού πολιτισμού αποτέλεσαν οι επτά ελευθέριες τέχνες, που χωρίστηκαν στο εισαγωγικό "Trivium" και στο "Quadrivium". Στο "Trivium" ανήκουν η γραμματική, η διαλεκτική και η ρητορική. Στο "Quadrivium" η αριθμητική, η γεωμετρία, η αστρονομία και η μουσική.
Βία κατά των γυναικών: Τι είναι το Risk Tool που θα κρίνει την επικινδυνότητα των κακοποιητών - Χιλιάδες καταγγελίες μέσα στο 2024
Νέα καταγγελία για το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Στρατιώτης πέθανε έπειτα από επέμβαση – Αμέλεια καταγγέλλει η οικογένειά του
Παρανάλωμα του πυρός η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Μανίλα - Συνταρακτικό βίντεο
Μίλτος Πασχαλίδης: «Αν αρχίσουμε να κάνουμε λογοκρισία, αυτό είναι ένα πηγάδι που δεν έχει πάτο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr