FaceApp: Σαρώνει και... ανησυχεί η εφαρμογή που γερνά τις διασημότητες
Τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο Facebook η εφαρμογή FaceApp🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Μέσα από το FaceApp οι χρήστες του Facebook βλέπουν εαυτόν και διασημότητες κατά πολύ γερασμένους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δημιουργήθηκε από Ρώσους το 2017 και πριν από λίγες μέρες αναβαθμίστηκε, κάτι που προκάλεσε κυριολεκτικά φρενίτιδα.
Την ίδια ώρα όμως, εκφράζονται φόβοι για το τι συμβαίνει στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που παραχωρούνται στην εαφρμογή. Πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες κατέβασαν το App από το Google Play και όπως αναφέρει το Forbes, «αυτό που μάθαμε τα τελευταία χρόνια για τις viral εφαρμογές του Facebook είναι ότι τα δεδομένα που συγκεντρώνουν δεν χρησιμοποιούνται πάντα για σκοπούς που εμείς υποθέτουμε. Και αυτά τα δεδομένα που μαζεύονται δεν αποθηκεύονται πάντα κάπου με ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Αν κάτι αναρτηθεί, χάνουμε τον έλεγχό του ανεξάρτητα από το αν δίνουμε τυπικά ή όχι άδεια χρήσης του περιεχομένου».
Οι όροι χρήσης του FaceApp
Στους όρους χρήσης του FaceApp αναφέρεται ρητά ότι ο χρήστης παραχωρεί στην εταιρεία την άδεια για τη χρήση, αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση μετάφραση κ.λπ. του περιεχομένου χρήστη και οποιουδήποτε ονόματος ή ονόματος χρήστη παρέχεται σε σχέση με το εν λόγω περιεχόμενο, σε όλες τις μορφές media και όλα τα κανάλια που είναι ήδη γνωστά ή θα αναπτυχθούν στο μέλλον, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσής του.
Από την πλευρά του ο Γιάροσλαβ Γκοντσάροφ, CEO της FaceApp, δήλωσε την Τετάρτη στον Guardian ότι μόνο η φωτογραφία που επιλέγει ο χρήστης στο τηλέφωνό του προς τροποποίηση αποστέλλεται στην εταιρεία και ότι η εφαρμογή δεν «κλέβει» όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο της συσκευής, όπως έγραψαν κάποιοι. Όπως επισημαίνει, τα δεδομένα δεν μεταβιβάζονται στη Ρωσία αλλά αποθηκεύονται σε υπηρεσίες cloud που παρέχει η Amazon και η Google και ελέγχονται, κατά συνέπεια, από τις ΗΠΑ.
«Το FaceApp πραγματοποιεί ένα μεγάλο μέρος της επεξεργασίας στο cloud. Ανεβάζουμε μόνο τη φωτογραφία που έχει επιλέξει ο χρήστης για επεξεργασία. Δεν μεταβιβάζουμε ποτέ καμία άλλη εικόνα από το τηλέφωνο στο cloud».
Ο developer επιμένει ότι οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες τους από τον server. «Ίσως αποθηκεύσουμε στο cloud μια φωτογραφία που έχει ανέβει. Οι κύριοι λόγοι για αυτό είναι η απόδοση και η επισκεψιμότητα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο χρήστης δεν θα ανεβάσει πολλές φορές την ίδια φωτογραφία για επεξεργασία. Οι περισσότερες εικόνες διαγράφονται από τους server μας μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή του upload», επισημαίνει ο CEO.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος πρόεδρος, τα προβλήματα της Κουμουνδούρου άλυτα – Η συμμετοχή, ο ισχυρός παράγοντας Πολάκης και τα σενάρια επιστροφής της Νέας Αριστεράς
Στο «χαρτί» της οικονομίας επενδύει η κυβέρνηση - Ποια σήματα θα εκπέμψει ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
ΜΜΜ: Ερχονται ανέπαφες πληρωμές και «έξυπνες» στάσεις, αλλά τα ανεκτέλεστα δρομολόγια αποθαρρύνουν τους επιβάτες
Διεθνολόγος για πόλεμο στην Ουκρανία: «Τρομακτική η επιτάχυνση των εξελίξεων - Μεγάλοι κίνδυνοι»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr