Σαν σήμερα, 5 Αυγούστου, ήταν η νύχτα που πέθανε η Μέριλιν Μονρόε
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Ήταν 5 Αυγούστου του 1962. Η Μέριλιν Μονρόε είναι νεκρή ξαπλωμένη γυμνή στο κρεβάτι της.
«Αποκοιμήθηκε ξαπλωμένη κάθετα στο κρεβάτι της, με το καλώδιο του τηλεφώνου σαν ορό, που της ενστάλαζε λόγια…
Κείτεται ωχρή, εγκαταλελειμμένη, με βρόμικα νύχια, ανάκατα μαλλιά, είναι έντεκα το βράδυ, η καρδιά της κάνει διακοπές, σταματά. Κανένα μυστήριο σε τούτο το θάνατο», γράφει ο Φρανσουά Φορεστιέ στο βιβλίο του: «Τζον Φ. Κένεντι & Μέριλιν».
Το άψυχο κορμί της Μέριλιν Μονρόε μεταφέρεται από το σπίτι της στο νεκροτομείο/ copyright: AP PHOTOS
Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της Μέριλιν, ανέκρινε την καμαριέρα και τον ψυχίατρο. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι της υπήρχαν άδεια μπουκάλια από χάπια, όμως πουθενά κάποιο ποτήρι.
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως η αιτία του θανάτου ήταν τα χάπια. «Σε κάθε 100 κυβικά εκατοστά του αίματος της νεκρής υπήρχαν 4,5 χιλιοστόγραμμα υπνωτικού φαρμάκου. Αρκούν 2,5 για να προκαλέσουν τον θάνατον», έγραφε η ιατροδικαστική έκθεση. Από τότε οι θεωρίες συνωμοσίας μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο και ήδη έχουν ξεπεράσει τον μύθο της Μέριλιν! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν υποστηρίξει πως δεν πήρε τα χάπια με την θέλησή της αλλά ουσιαστικά δολοφονήθηκε.
Χάπια παντού, ποτήρι πουθενά!/copyright: AP PHOTOS
Ο Τζιμ Ντόουερτι, ο πρώτος της σύζυγος, που έγινε επιθεωρητής της αστυνομίας στο Λος Άντζελες, είχε πει: Πήρε ένα χάπι παραπάνω, ήπιε ένα ποτήρι αλκοόλ παραπάνω, αυτό ήτανε.
«Τα χέρια της ήταν κατεβασμένα στα πλάγια και τα πόδια της ήταν εντελώς ίσια. Ήταν η πιο εμφανής σκηνή θανάτου που είχα δει ποτέ. Τα μπουκάλια των χαπιών στο κομοδίνο της είχαν τοποθετηθεί τακτοποιημένα, το σώμα της έμοιαζε σκόπιμα τοποθετημένο με αυτόν τον τρόπο, όλα φαινόταν πολύ τακτοποιημένα», θα πει χρόνια μετά το μοιραίο βράδυ ο αστυνομικός που ανέλαβε την υπόθεση.
Κι ενώ η Μέριλιν Μονρόε πεθαίνει πλάι της γεννιούνται οι μύθοι: Η Μέριλιν αυτοκτόνησε, η Μέριλιν δολοφονήθηκε, απειλήθηκε και στη συνέχεια εκτελέστηκε...
Όλοι έγραψαν τα δικά τους...
Το 1964 λέγεται πως εμφανίστηκε στους κύκλους του FBI μια ανεπίσημη έκθεση σύμφωνα με την οποία η Μέριλιν Μονρόε θα επιχειρούσε να «στήσει» μια απόπειρα δολοφονίας έτσι ώστε να αναστήσει την καριέρα της. Ο Πίτερ Λάφορντ, ένας φίλος του αδερφού του προέδρου Κένεντι, Ρόμπερτ, έμαθε για αυτό το σχέδιο. Ο Κένεντι, που υποτίθεται διατηρούσε παράνομη σχέση με την Μέριλιν, ήθελε να την ξεφορτωθεί και όταν ο Λάφορντ έμαθε για την πρόθεση της Μονρόε να στήσει μια απόπειρα αυτοκτονίας, ανέλαβε για λογαριασμό του Κένεντι να την κάνει αληθινή.
Επίσης το 1964, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Φρανκ Κάπελ, «Ο περίεργος θάνατος της Μέριλιν Μονρόε». Ο Κάπελ υποστήριζε πως τόσο ο Κένεντι όσο και η Μέριλιν Μονρόε ήταν κομμουνιστές και σε εντεταλμένη υπηρεσία για να καταστρέψουν τις ΗΠΑ. Και πού κατέληγε ο συγγραφέας; Η Μονρόε δολοφονήθηκε από τους ίδιους τους κομμουνιστές μετά από μια «εσωτερική» διαφωνία μεταξύ τους!
Το 1973 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Μέριλιν: Η βιογραφία» και αμέσως έγινε μπεστ σέλερ. Στο βιβλίο τονίζει ότι εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, (η αποτυχημένη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο) απέτυχε επειδή «τορπιλίστηκε» από τον «κρυφοκομμουνιστή» Τζον Κένεντι. Ακροδεξιοί πράκτορες του FBI ή και της CIA που γνώριζαν την αλήθεια ανέλαβαν να σκοτώσουν τόσο τον Κένεντι όσο και την ερωμένη του, την Μέριλιν Μονρόε!
Ο Ντάρβιν Πόρτερ, συγγραφέας πολλών βιογραφιών και δεκάδων βιβλίων μυθοπλασίας, αναφέρει στην δικιά του βιογραφία για την Μονρόε ότι δολοφονήθηκε από την ιταλική μαφία...
Ό,τι κι αν πραγματικά έγινε, το γεγονός της ημέρας ήταν ένα: Η Norma Jeane Mortenson, που ο κόσμος λάτρεψε ως Μέριλιν Μονρόε, που στάθηκε ως σύζυγος πλάι Άρθουρ Μίλερ και στον Τζόε ΝτιΜάτζιο, δεν ξύπνησε ποτέ. Χάθηκε στο όνειρό της για πάντα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν η αστυνομία και ο θρύλος…
Επίσης σαν σήμερα: Το 1941, τελειώνει η μάχη του Σμόλενσκ με τη Γερμανία να αιχμαλωτίζει περίπου 300.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού.
Το 1949, σεισμική δόνηση στον Ισημερινό καταστρέφει 50 πόλεις και στοιχίζει τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους.
Το 1962, το φυλετικό καθεστώς Απάρτχαϊντ της Νοτίου Αφρικής οδηγεί στη φυλακή στο νησί Ρόμπεν τον αγωνιστή για ίσα δικαιώματα Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος θα αποφυλακιστεί το 1990.
Το 2010, ατύχημα στο ορυχείο εξόρυξης χαλκού και χρυσού Σαν Χοσέ δε Κοπιάπο στη Χιλή προκαλεί τον εγκλωβισμό 33 ανθρακωρύχων, 700 μέτρα κάτω από τη γη.
Άλλη μια κακή ημέρα για τον σιδηρόδρομο: Νέες πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο «Ασημένιο Βέλος»
Τουρκική αντιπολίτευση εναντίον Φιντάν: «Ασκείς εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα και στρατηγική σε Αιγαίο και Κύπρο»
Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τις μηνύσεις σε βάρος της: Θα της απαγγελθούν κατηγορίες
Ξανά απούσα από βασιλική υποχρέωση η Κέιτ Μίντλετον - Ανησυχία για την υγεία της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr