Ο Πάπας αγιοποιεί την Μητέρα Τερέζα – Η διαβολική μοναχή από τα Σκόπια που ξεγέλασε και τον Θεό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Μια μέρα σαν σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου του 2016, το Βατικανό κήρυξε επίσημα - από τον Πάπα Φραγκίσκο - Αγία της Καθολικής Εκκλησίας την Ανέζα Γκόντζε Μπογιάτζιου, γνωστή παγκοσμίως ως Μητέρα Τερέζα. Τελικά ήταν άγια ή διαβολική η μικροκαμωμένη μοναχή από τα Σκόπια;
Η Μητέρα Τερέζα είχε γεννηθεί στα Σκόπια το 1910 – ακόμα έδαφος της Τουρκίας· ορκίστηκε ως μοναχή το 1931 στο Νταρτζίλινγκ της Ινδίας και εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολείο στην Καλκούτα. Το 1950, πήρε την άδεια από το Βατικανό για να αρχίσει ιεραποστολικό έργο.
Το 1952 μετέτρεψε έναν παλαιό Ινδουιστικό ναό στην Καλκούτα σε κτίριο για τη φροντίδα βαριά ασθενών. Επίσης ίδρυσε ορφανοτροφείο στην Καλκούτα και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, αλλά και νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ινδία αλλά και στη Ρώμη, την Τανζανία και την Αυστρία.Τον Δεκέμβριο του 1979, στη Μητέρα Τερέζα απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το φιλανθρωπικό της έργο. Η Άγια της Καλκούτας άφησε την τελευταία της πνοή το 1997.
Είχε το διάβολο μέσα της...
Μπορεί να έχει αγιοποιηθεί από την Καθολική Εκκλησία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Μητέρα Τερέζα ήταν και άγιος άνθρωπος. Τα πραγματικά κίνητρα της Μητέρας Τερέζα - έχει αποδειχτεί πια - δεν ήταν απαραίτητα στο να βοηθάει τους φτωχούς και τους αρρώστους, αλλά απλά ήθελε να ανεβάσει τον αριθμό των Ρωμαιοκαθολικών.
Η Μητέρα Τερέζα δούλευε πάνω σε αναξιοπαθούντες, πάμπτωχους και εξαθλιωμένους ασθενείς, στην Καλκούτα. Αν και ισχυριζόταν ότι θεράπευε ανθρώπους, πολλές από τις μεθόδους της έστελναν τους ασθενείς της στο θάνατο. Οι βελόνες από τις σύριγγες επαναχρησιμοποιούνταν, χορηγούσε ληγμένα φάρμακα σε ασθενείς και εθελοντές ανίδεοι με τη νοσηλευτική ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα κάποιων από τους πιο άρρωστους ανθρώπους στην Ινδία.
Επειδή, η Μητέρα Τερέζα, εργαζόταν σε περιοχές που πλήττονταν από τη φτώχεια, πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν ότι η έλλειψη κεφαλαίων έφεραν αυτές τις συνθήκες στους ξενώνες – κολαστήρια της.
Ωστόσο, η ίδια η Μητέρα Τερέζα μπόρεσε να αποκτήσει χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων δολαρίων από δωρητές σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τη βελτίωση των συνθηκών των ξενώνων της. Στην πραγματικότητα, πολλοί δεν γνωρίζουν καν πού πήγαν τα χρήματα. Επειδή η Μητέρα Τερέζα ήταν Ρωμαιοκαθολική, πίστευε ότι ο ανθρώπινος πόνος έφερνε τους ανθρώπους πιο κοντά στον Ιησού Χριστό. Και το σημαντικότερο: όταν η Μητέρα Τερέζα άρχισε να έχει προβλήματα υγείας, επισκέφτηκε κορυφαία αμερικανικά νοσοκομεία για θεραπεία.
Το 2005, ο δημοσιογράφος του Channel 5, Ντόναλντ ΜακΙντάιρ δημοσιεύει στο διαδικτυακό «Νewstatesman.com» την έρευνα του με τίτλο: «Η άθλια αλήθεια πίσω από την κληρονομιά της Μητέρας Τερέζας». Η εργασία του δημοσιογράφου είχέ να κάνει με τα ορφανοτροφεία της Μητέρας Τερέζα και τις πανάθλιες συνθήκες που επικρατούσαν σε αυτά.
Το 2013 δημοσιεύτηκε έρευνά καθηγητών πανεπιστημίων του Καναδά σύμφωνα με την οποία τα πραγματικά γεγονότα γ'υρω από την Αγία των Φτωχών δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα της σεπτής και καθαγιασμένης μοναχής.
Το Βατικανό ουδεμία σημασία έδωσε στα άρθρα και στις έρευνες που αποκαθήλωναν την Αγία της Καλκούτας και την απογύμνωναν από το - δήθεν - θεάρεστο έργο της. Ω τλήμον αρετή, λόγος άρ' ήσθα
Δίπλωσε νταλίκα στο Διακοπτό - Έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας
«Ήταν σαν να κάναμε ελεύθερη πτώση» - Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ατύχημα στο χιονοδρομικό στην Ισπανία
Τραγωδία στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου με βενζίνη
«Τραγουδάς καλά ρε;»: Η επιβεβαίωση που ο Πασχάλης Τερζής περίμενε 10 ολόκληρα χρόνια…
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr