Δήλος: Το ιερό νησί της Μεσογείου που μας καλεί να το επισκεφτούμε
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1990 που υπολογίζεται ότι γύρω στο 90 π.Χ. είχε περισσότερους από 25.000 κατοίκους. Από την Ελλάδα και τον Εύξεινο Πόντο, την Ταυρική Χερσόνησο, τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, τη Μέση Ανατολή, την Ιταλία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Αραβία.
Όλοι μοιράζονταν τη Δήλο ειρηνικά, υιοθέτησαν τον ελληνικό τρόπο ζωής, και παράλληλα λάτρευαν τους θεούς τους, χωρίς πρόβλημα. Η Δήλος μια ουτοπία της αρχαιότητας υποδηλώνει και σήμερα, μέσα από τα ερείπια της, την άνθηση και τον πολιτισμό που βίωσε και μας καλεί να την επισκεφτούμε. Όπως η Έλλη Κορρού με την κόρη της Σεμίραμις που αψήφησαν τις υψηλές θερμοκρασίες κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο, που σίγουρα είναι πιο φιλόξενος τώρα το φθινόπωρο.
Το ταξίδι στο Αιγαίο, από την Πάρο στη Δήλο, με το ξύλινο τρεχαντήρι, παριανό ψαράδικο στην αρχική του χρήση, έσχιζε τα γενναία κύματα εκείνο το πρωί του Αυγούστου, όταν το μελτέμι δεν έλεγες ότι ήταν μόνο δροσερό, αλλά δημιουργούσε τόση αίσθηση στους κραδασμούς της περήφανης τρεχαντήρας, ούτως ώστε οι τουρίστες να εκδηλώνουν το ελαφρώς φοβισμένο ξάφνιασμά τους με ένα παρατεταμένο επιφώνημα «Αααα!». Μετά, γέλια... Σκεφτόμουν έντονα ότι το ταξίδι στο Αιγαίο δεν είναι, δεν μπορεί να είναι μόνο ένα ταξίδι καλοκαιρινής αναψυχής, ένα ταξίδι στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, αλλά ένα ταξίδι στον χρόνο, στο παρελθόν.
Διαβάστε περισσότερα στο www.carnetdevoyage.gr
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr