Βαγγέλης Δρίσκας: Λαζάνια, σοφρίτο και Chicago pizza στο «Κάθε Μέρα Σεφ»
Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα, μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στο OPEN για τον σύγχρονο τηλεθεατή!🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Αλμυρές και γλυκές παρασκευές από τον Βαγγέλη Δρίσκα, σε ένα τραπέζι γεμάτο γεύσεις και νοστιμιά
Είναι γνωστή η αγάπη του Βαγγέλη Δρίσκα για την μαγειρική αλλά και το πάθος του να παρακολουθεί τις εξελίξεις, τα νέα και ό,τι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο που έχει σχέση με τη γαστρονομία.
Το “Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα” είναι μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή. Πολυσυλλεκτική, με μαγειρικά θέματα που εναλλάσσονται μέσα στην εβδομάδα και κρατούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή αμείωτο γιατί πάντα υπάρχει κάτι νέο να δει.
Οι στήλες εναλλάσσονται στη διάρκεια της εβδομάδας: «Ελληνική κουζίνα» δοσμένη με πιο σύγχρονη ματιά. «Έθνικ κουζίνες»: όλα τα υλικά χωράνε στο τραπέζι μας, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε. «Υγιεινά αλλά Νόστιμα», μαθαίνουμε τις διατροφικές αξίες των τροφίμων και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε στο καθημερινό μας μαγείρεμα με το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
«Ζαχαροπλαστική για όλους»: με ωραία εύκολα γλυκά, εντυπωσιακές παρασκευές, το γλυκό του Σαββατοκύριακου και συνταγές χωρίς ζάχαρη. «Σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές» με υλικά έκπληξη, λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. «Μasterclass σε 5’»: Μαθαίνουμε τα βασικά για μία τεχνική, ένα υλικό, μία συνταγή, μία κουζίνα.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει τις καλύτερες και τις πιο απλές συνταγές: δοκιμασμένες, βατές με σίγουρο αποτέλεσμα. Μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε αποτελεσματικά και μοιράζεται γνώσεις που θα μας κάνουν να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε τη μαγειρική. Μαζί του το μαγείρεμα γίνεται αγχολυτική, ευχάριστη και κυρίως δημιουργική διαδικασία.
Την Τετάρτη 17 Μαρτίου, ο Βαγγέλης μαγειρεύει λαχταριστά λαζάνια με λαχανικά και τυριά, ένα πιάτο που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Στην ενότητα «Σπιτικό fast food» μαθαίνουμε πώς να φτιάξουμε την πιο νόστιμη πίτα για σουβλάκι με δύο μόνο υλικά και στη συνέχεια ο Βαγγέλης δίνει την δική του εκδοχή για «σκεπαστή», με σπιτική πίτα και κοτόπουλο. Ένα ξεχωριστό ιταλικό χορτοφαγικό πιάτο έρχεται αμέσως μετά: Gnudi από την Τοσκάνη. Το επεισόδιο κλείνει με ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο από την κινέζικη κουζίνα: Chow Mein Noodles.
Την Πέμπτη 18 Μαρτίου, το επεισόδιο ξεκινάει με ελληνική κουζίνα και ένα φοβερό μεζέ: γαρίδες φούρνου με σκόρδο, άνηθο και φέτα. Στη συνέχεια ο Βαγγέλης μαγειρεύει πεντανόστιμο κερκυραϊκό σοφρίτο ενώ στην ενότητα «Υγιεινά αλλά νόστιμα» φτιάχνει φιλέτο κοτόπουλου και σαλάτα κουσκούς με μήλα και βερίκοκα. Την ώρα του γλυκού έρχεται ένα απολαυστικό Carrot cake, με αρωματικό γλάσο και ξεχωριστή νοστιμιά.
Την Παρασκευή 19 Μαρτίου ο Βαγγέλης στην ενότητα «Σπιτικό fast food» δείχνει την ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη Chicago pizza. Φτιάχνει βήμα βήμα μοσχαράκι καρμπονάντ με αφράτο πουρέ πατάτας και ψητά χειμωνιάτικα λαχανικά, ενώ στη συνέχεια, την παράσταση κλέβει μία απίθανη ποικιλία θαλασσινών: Fritto misto με σαλάτα μαυρομάτικα. Το επεισόδιο κλείνει γλυκά με μία εντυπωσιακή σοκολατένια τάρτα με πορτοκάλι και χαλβά!
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε καθημερινά σαν σεφ στην κουζίνα μας!
“Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα”, καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή στις 15:15 στο OPEN
Ο Σωκράτης Φάμελλος κι επίσημα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, το πρώτο μήνυμά του και το βιογραφικό του
Πανικός σε γνωστό μπαρ στο Παγκράτι μετά από φωτιά: Έσπαγαν τα παράθυρα
Τρόμος στην Τουρκία: Φωτιά σε κινητήρα αεροσκάφους κατά την προσγείωση - Βίντεο
Γκλέτσος για τις μπαταρίες και τις ανεμογεννήτριες: «Έμαθε ο κόσμος από αυτό το viral λάθος»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr