Νάνσυ Ζαμπέτογλου - Θανάσης Αναγνωστόπουλος: «Είναι τεράστια τιμή και ευθύνη που είμαστε στην ΕΡΤ»
Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος έρχονται στο καινούργιο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 με μια νέα τηλεοπτική πρόταση: ένα πραγματικό τηλεοπτικό περιοδικό ποικίλης ύλης με δημοσιογραφικό περιεχόμενο και μοντέρνα αισθητική🕛 χρόνος ανάγνωσης: 11 λεπτά ┋
Το καλοκαίρι τελείωσε, ο Σεπτέμβριος έφτασε και μαζί του αρχίζει η νέα τηλεοπτική σεζόν. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι εκπομπές κάνουν πρεμιέρα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Με κεντρικό σύνθημα πως «Όλα αλλάζουν» η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος υπόσχονται να ομορφύνουν τα απογέματά μας μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1. Το τηλεοπτικό δίδυμο, το οποίο φέτος μετακόμισε από τον ΣΚΑΪ στην κρατική τηλεόραση, έρχεται να γίνει η καθημερινή μας παρέα. «Δεν έχω άγχος, αλλά μια ωραία και γλυκιά προσμονή. Είναι κάτι καινούργιο για μας το καθημερινό και ζωντανό. Δεν έχω ιδέα πώς θα είναι. Όλα αυτά τα χρόνια, ήμασταν "τσακωμένοι" με την επικαιρότητα και ζούσαμε λίγο - πολύ σ' ένα δικό μας σύμπαν» αναφέρει ο Θανάσης στο ethnos.gr.
Το «Στούντιο 4», όπως λέγεται η εκπομπή, ανοίγει σήμερα (6/9) στις 16:00, στην ΕΡΤ1 και υπόσχεται ν' αλλάξει την ψυχαγωγία. «Φέτος, ήταν μια χρονιά που είχαμε τέσσερεις τηλεοπτικές προτάσεις. Το βάρος της ευθύνης της δημόσιας τηλεόρασης είναι κάτι που η δική μας γενιά το κουβαλάει πολύ. Με αυτό μεγαλώσαμε. Ωστόσο, δεν ήρθαμε εδώ για να μας πλακώσει η ΕΡΤ. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε μια ψυχαγωγική εκπομπή, κρατώντας την αξιοπρέπειά μας, κάτι που είχαμε και από πριν. Απλά τώρα μας δίνεται μία μεγαλύτερη ελευθερία να κάνουμε πράγματα που ικανοποιούν την ψυχή μας, καθώς η εκπομπή θα είναι δίωρη και καθημερινή. Πολλά πράγματα που δεν προλαβαίναμε να τα κάνουμε στο "Dot", λόγω τηλεοπτικού χρόνου, τώρα εδώ θα προλαβαίνουμε. Για παράδειγμα, τ' αστεία που κάναμε με τον Θανάση, όταν έφτανε η ώρα του μοντάζ, τα κόβαμε γιατί δεν μας έβγαινε ο χρόνος. Έπρεπε να προλάβουμε να βάλουμε τα εμπορικά, τις συνεντεύξεις, τα μπιούτι. Είχαμε υποχρεώσεις. Πάντα θυσιαζόταν το δικό μας κομμάτι. Τώρα, όμως, έχουμε χρόνο και ο κόσμος θα μας γνωρίσει καλύτερα γιατί έχουμε περισσότερα πράγματα να πούμε» υπογραμμίζει η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.
Ενημέρωση για θέματα που μας απασχολούν, άνθρωποι που αγαπάμε και αξίζει να γνωρίσουμε, κουβέντες που μας εμπνέουν να επιλέγουμε στη ζωή μας τη χαρά και την αισιοδοξία, προτάσεις για μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας, συνθέτουν το περιεχόμενο της εκπομπής, που θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, δίνοντας χρώμα στα τηλεοπτικά απογεύματά μας. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει μία συνταγή με το τι θέλει να βλέπει ο κόσμος. Δημιουργείς κάτι σύμφωνα με τον αξιακό σου κώδικα, με την αισθητική σου και την ομάδα που έχεις, πιστεύοντας ότι αυτό θα αρέσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Διαλέγεις την παρέα, τους όμοιους σου, αυτούς που νιώθεις ότι θα σε ακούσουν και θα ταιριάζουν μαζί σου» αναφέρει ο Θανάσης. «Η δική μας ψυχαγωγία είναι ο καφές με τους φίλους σου. Ξέρω ότι το λένε όλοι αυτό, αλλά νιώθω ότι σε εμάς ισχύει» συμπληρώνει η Νάνσυ.
Ο Θανάσης νιώθει ότι ο κόσμος «εκπαιδεύεται» σε αυτό που θα του παρουσιάσεις, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι άβουλα θα το καταβροχθίσει. «Όταν ξεκινήσαμε το "Joy", μας έλεγαν τι εκπομπή είναι αυτή. Δεν υπήρχε καν παρουσιαστής. Αποτελούνταν από ποικίλα θέματα στη σειρά, όπως ξεφυλλίζεις ένα περιοδικό. Ο τηλεθεατής θέλει χώρο και χρόνο για να καταλάβει, να εμπεδώσει και να εκτιμήσει αν του αρέσει μία εκπομπή ή όχι. Όλο αυτό το χτίζεις με τον καιρό. Αρκεί και το κανάλι να σου δώσει την ευκαιρία και να σε εμπιστευτεί. Εμείς ξεκινήσαμε με μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης και φτάσαμε την τελευταία χρόνια στο "Dot." να κάνουμε διψήφια σε μια πολύ δύσκολη σεζόν λόγω της πανδημίας».
Πρεμιέρα με... Μελέτη Ηλία
Στον αγαπημένο τους καναπέ, που δεν τον αποχωρίζονται όπου κι αν πάνε, θα υποδέχονται τους φίλους τους, ενώ η κουζίνα τους θα είναι ανοιχτή σε όλους τους... γείτονες που θέλουν να μαγειρέψουν τις δικές τους ιδιαίτερες συνταγές. Πρώτος καλεσμένος στη νέα τους εκπομπή θα είναι ο Μελέτης Ηλίας, ο οποίος για δεύτερη σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά εποχής «Τα καλύτερά μας χρόνια» της ΕΡΤ1. Ωστόσο, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο άτομο που θα επιθυμούσαν να του κάνουν συνέντευξη και δεν τους έχει δοθεί ακόμη η ευκαιρία. «Ναι, υπάρχει. Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, αλλά και την Ιζαμπέλ Αλιέντε. Επίσης, είμαι ενθουσιασμένη γιατί την επόμενη εβδομάδα θα έρθει καλεσμένη μία πολύ μεγάλη και αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός που δεν ξέρω πώς θα διαχειριστώ όλη αυτή τη χαρά μου. Μόλις τη δω, πιστεύω ότι θ' αρχίσω να χοροπηδάω» λέει, χαριτολογώντας, η Νάνσυ και προσθέτει: «Φέτος, η δημόσια τηλεόραση έχει επενδύσει σε πολλές ελληνικές σειρές, που σημαίνει αρκετός κόσμος, άρα πολλές επιλογές καλεσμένων που έχουν ως προτεραιότητα να έρθουν στην εκπομπή μας. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Ποτέ δεν ήμασταν σε ένα κανάλι που ήταν βασισμένο εξολοκλήρου στη μυθοπλασία. Επίσης, υπάρχουν καλλιτέχνες που δεν πηγαίνουν ως καλεσμένοι σε ιδιωτικά κανάλια, αλλά μόνο στην ΕΡΤ. Το έχουμε ζήσει και αυτό».
Ριάλιτι και Ελένη Μενεγάκη
Τη νέα σεζόν, οι ιθύνοντες των καναλιών έχουν φροντίσει να μη λείψει τίποτα από τον τηλεθεατή, που θα του προσφέρει χαλάρωση και διασκέδαση στο σπίτι. Τόσο η μυθοπλασία όσο και τα ριάλιτι έχουν τη δική τους δυναμική, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να «επενδύουν» συνεχώς σε νέα προγράμματα και των δύο ειδών. «Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά των ριάλιτι. Είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν. Αυτό που βλέπεις δεν σημαίνει ότι αντιστοιχεί και στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος υποδυόταν τον κακό στις "Άγριες Μέλισσες" την περασμένη σεζόν, έβγαινε στο δρόμο και τον κράζανε. Καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί το ίδιο ακραίες αντιδράσεις είτε θαυμασμού είτε αντιπάθειας έχουν και οι παίκτες των ριάλιτι. Για μένα, είναι ευχάριστο που υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Αν δεν θες να δεις το "Bachelor", μπορείς να μην το δεις. Δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείς να δεις εκείνη την ώρα μια ωραία σειρά στην ΕΡΤ1» επισημαίνει η Νάνσυ.
Η επιστροφή της «Ωραίας Ελένης» είναι σίγουρα το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς. «Η Μενεγάκη είναι μέρος της τηλεόρασης. Επειδή είμαι Παρθένος με ωροσκόπο Αιγόκερω, μου αρέσει τα πράγματα να είναι σταθερά και να μην αλλάζουν πάρα πολύ. Η επιστροφή της Ελένης, λοιπόν, μου δίνει μια ηρεμία και μια ισορροπία ότι τα πράγματα είναι όπως πριν από δέκα χρόνια που ήμασταν πιο νέοι, πιο πλούσιοι, πιο διαφορετικοί. Μου δίνει αυτή την ψευδαίσθηση ότι δεν έχει αλλάξει κάτι» σχολιάζει ο Θανάσης και προσθέτει: «Όχι δεν πιστεύω ότι είναι καλό να μένουν τα πράγματα ίδια. Ωστόσο, όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στη χώρα μας, λέγαμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να γίνουν κάποια ξεκαθαρίσματα και να δοθεί η σωστή αξία, στον σωστό άνθρωπο, τη σωστή στιγμή. Είδες εσύ ν’ άλλαξε κάτι;»
Νάνσυ Ζαμπέτογλου: «Ένας δημοσιογράφος πρέπει να έχει κουλτούρα»
Για τη Νάνσυ είναι αρκετά σημαντικό οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη δημοσιογραφία να έχουν κουλτούρα. «Δε με νοιάζει αν ήταν καλοί μαθητές στο σχολείο. Δεν με νοιάζει τίποτα απ’ όλα αυτά. Με ενδιαφέρει να έχουν διαβάσει μερικά βιβλία, να έχουν δει κάποιες ταινίες και να ξέρουν ορισμένους σκηνοθέτες. Δεν μπορείς να είσαι συνέχεια με ένα κινητό στο χέρι. Πρέπει να πάρεις ένα βιβλίο να διαβάσεις. Πρέπει να ενημερώνεσαι συνέχεια και να ψάχνεις. Να μην σου αρκεί μόνο αυτό που διάβασες κάπου. Να πηγαίνεις και παραπίσω. Εγώ όταν ξεκίνησα, δεν υπήρχε η Google. Πήγαινα στη βιβλιοθήκη και έψαχνα παλιά τεύχη της εφημερίδας, τα οποία ήταν μέσα στη σκόνη. Και τώρα με τις μηχανές αναζήτησης έχετε το θράσος να μου λέτε ότι "δεν ξέρω". Ωραία και τι ξέρεις; Μπορείς να παρατηρείς τους ανθρώπους όταν μπαίνεις στο μετρό; Τι φοράνε, τι διαβάζουν, πώς κινούνται; Είναι πάρα πολύ σημαντικό να νιώθεις κοντά σε όλους τους ανθρώπους. Εγώ έτσι έμαθα τη δημοσιογραφία. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ευκολία. Μου λείπουν οι άνθρωποι που γράφουν αναλυτικά, που δίνουν βάθος σε μία είδηση».
Με την απάντησή της, μου δίνει μία καλή αφορμή για να τη ρωτήσω ποιο πιστεύει ότι θα είναι το μέλλον της έντυπης δημοσιογραφίας, αφού πλέον οι περισσότεροι διαβάζουν τις ειδήσεις μέσα από τα σάιτ. «Τα περιοδικά δεν θα μπορέσουν να είναι ξανά στην πληθώρα που ήταν κάποτε. Ωστόσο, έχουν την αξία τους. Γιατί ποιος θα γράψει ένα μεγάλο κείμενο 5.000 λέξεων για ένα ρεπορτάζ; Το σάιτ; Ποτέ! Δεν έχει αυτή τη δυνατότητα και δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ένα περιοδικό δεν μπορεί ν' ασχολείται με χαζομάρες της καθημερινότητας, αλλά πρέπει ν' ασχολείται με σημαντικά θέματα. Θέλω, λοιπόν, από το σάιτ να μάθω την είδηση της στιγμής, από την εφημερίδα την ανάλυση και από το περιοδικό τη συνέχεια. Αν αυτό δεν το κάνει, τότε δε με καλύπτει. Αν, όμως, το κάνει, έχει λόγο ύπαρξης. Αν δεν επαναπροσδιοριστώ εγώ, δεν φταις εσύ που δε με αγοράζεις, εγώ φταίω γιατί δεν υπηρετώ σωστά τον ρόλο μου» απαντά.
Ελένη Ροδά για θιασάρχη: «Με στρίμωξε στο αυτοκίνητό του, τον έσπρωχνα, του φώναζα»
Χίλαρι Μαντέλ: Η συγγραφέας επικρίνει τον Μπόρις Τζόνσον και ζητά «να ξαναγίνει Ευρωπαία»
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr