Καλοκαίρι #yes: Τα επαγγελματικά σχέδια των Alcatrash, το άγχος της Βουλγαράκη για τον Λιάγκα και οι αντιδράσεις για τη «Μήδεια»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 9 λεπτά ┋
Ευχάριστες ειδήσεις, ο παλμός των όσων συμβαίνουν στην επικαιρότητα και την showbiz, social reports, τηλεοπτικά νέα, life style, απευθείας συνδέσεις με τα «καυτά» καλοκαιρινά spots, αλλά και συνεντεύξεις με καλλιτέχνες, έρευνες για τις σχέσεις, τα παιδιά και τους γονείς, και πάνω απ' όλα, super θετική διάθεση, είναι μερικά μόνο από τα συστατικά του πιο δροσερού καλοκαιρινού πρωινού που προβάλλεται καθημερινά μέσα από τη συχνότητα του OPEN.
Τζωρτζίνα Λιώση για φωτιά στο Μάτι: «Δεν έχω καταφέρει να το διαχειριστώ, δυσκολεύομαι»
Με αφορμή την παράσταση «Με σιχάθηκα, αλλά και πάλι όχι εντελώς» στο θέατρο Λαμπέτη, η Τζωρτζίνα Λιώση μίλησε στο «Καλοκαίρι #yes» και αναφέρθηκε στην τραγωδία στο Μάτι, όπου στις 23 Ιουλίου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια. «Δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω ότι είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα, ξυπνάνε τραύματα, ξυπνάνε δυσκολίες. Ήμουν από τα παιδιά που λάτρευα το καλοκαίρι και κάθε φορά πλέον όσο ζεσταίνει ο καιρός, τρέμω για το τι θα συμβεί πάλι. Για μένα, και λόγω της προσωπικής εμπειρίας με τη φωτιά στο Μάτι, είναι ένα τεράστιο τραύμα που κάθε φορά και κάθε φορά, κάθε καλοκαίρι και με κάθε σπίθα, αναζωπυρώνεται και μέσα μας. Και νομίζω σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο» είπε αρχικά.
«Δεν έχω καταφέρει να το διαχειριστώ σε προσωπικό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Δυσκολεύομαι αρκετά, έχω κατοικίδια που ήταν εκεί εκείνη τη μέρα. Κι όταν βλέπω τις γάτες μου να παθαίνουν πανικό επειδή μυρίζουν στην ατμόσφαιρα φωτιά, αντιλαμβάνομαι ότι το τραύμα δεν είναι πολυτέλεια του ανθρώπινου ψυχισμού. Δεν έχω σταματήσει να πηγαίνω εκεί όπου ήταν το σπίτι μας στο Μάτι. Και πότιζα και φύτευα, εκεί ήταν το σπίτι μου, εκεί μεγάλωσα… Μου ήταν ανυπόφορο να μην ξαναπατήσω εκεί. Με αυτό το μέρος συνδέομαι κυτταρικά» πρόσθεσε συγκινημένη.
Σπύρος Μπιμπίλας για «Μήδεια»: «Η Επίδαυρος δεν δέχεται εύκολα νεωτερισμούς και ακραία πειράγματα έργων»
Το περασμένο Σαββατοκύριακο το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου φιλοξένησε την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάστορφ. Πέντε ταλαντούχες γυναίκες ηθοποιοί- η Αγγελική Παπούλια, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Στεφανία Γουλιώτη, η Ευδοκία Ρουμελιώτη και η Σοφία Κόκκαλη- ερμήνευσαν τη «Μήδεια», επιχειρώντας ν' αναδείξουν τις διαφορετικές πλευρές και στιγμές της ηρωίδας. Μαζί τους οι Νίκος Ψαρράς, Αινείας Τσαμάτης και Νικόλας Χανακούλας στους ανδρικούς ρόλους του «Ιάσονα» και του «Κρέοντα».
Γι' άλλη μία φορά, ωστόσο, το κοινό ξεσηκώθηκε, άρχισε να φωνάζει και ν' αποχωρεί από τον χώρο, απογοητευμένο και εξοργισμένο. Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ήταν εκεί, έκανε μία ανάρτηση στα social media και τοποθετήθηκε επί του θέματος. «Η πρώτη μας κάθοδος για φέτος στην λατρεμένη Επίδαυρο! Οι παραστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη και το κοινό πια δεν δέχεται εύκολα νεωτερισμούς και ακραία πειράγματα έργων. Παρακολουθήσαμε μια άκρως ενδιαφέρουσα παράσταση με εκπληκτικές ερμηνείες ηθοποιών που όμως και πάλι δίχασε το κοινό που φωνάζοντας έφευγε με αποδοκιμασίες καθ' όλη την διάρκεια της πάνω από τρεις ώρες εκδοχή της Μήδειας όχι του Ευριπίδη ευτυχώς.
Αν με την τέχνη μας προκαλούμε τόσο το κοινό και πέτυχουμε αυτό να μην θέλει να ξαναδεί θέατρο, τότε εμείς οι καλλιτέχνες δεν έχουμε πετύχει το στόχο μας να κάνουμε τον κόσμο να νιώθει απαραίτητο το θέατρο και να διδάσκεται από αυτό. Εδώ είχαμε θέατρο όπου μεταβλήθηκε το έργο σε έργο δωματίου, γιατί οι δύο ώρες περίπου παίχτηκαν σε πολύ κλειστό χώρο πίσω από την σκηνή κι εμείς το παρακολουθούσαμε από γιγαντοοθόνη, πράγμα που ίσως μπορούσαμε κι από τα σπίτια μας να κάνουμε.Τα δήθεν δυσφημιστικά για παγκόσμιο αναψυκτικό και για μεγάλο γαλλικό οίκο μόδας εν ειδει καταδίκης του καπιταλισμού κατέληγαν να γίνονται μαύρη διαφήμιση κι όλοι απορούσαν πόσα μπορεί να άρπαξαν κάποιοι. Εύλογες απορίες, που όμως όταν συμβαίνουν στον αρχαιο ιερό χώρο του Διονυσου προκαλούν ανησυχία.
Ένα μεγάλο μέρος του κοινού όμως παραληρούσε αφού του άρεσε η παράσταση. Θα πω ότι παρά το ότι έφθασα κουρασμένος και παρά τη μεγάλη διάρκεια η καλοκουρδισμενη αυτή δημιουργία του Γερμανού σκηνοθέτη Καστόρφ με κράτησε σε εγρήγορση εξαιτίας των σπουδαίων ερμηνειών, των υψηλών κρεσέντο, του εξοργισμου κάποιες φορές από ακρότητες που ακούστηκαν η περίεργες παρεμβολές. Το ανελέητο σκουπιδαριο του σκηνικού μου θύμιζε τους δυστοπικους χώρους όπου στοιβάζονται οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες ανά τον κόσμο και μετα αφού φύγουν μένει το αποτύπωμα των σκουπιδιών τους στην έρημη γη.Υποκλίνομαι στους σπουδαίους μας συναδέλφους γι' αυτό που απέδωσαν με τόσο ψυχικό σθένος. Και μια παρατήρηση για το κοινό. Φεύγοντας πολλοί ορμώμενοι ίσως από το σκηνικό άφηναν τα πλαστικά μπουκαλάκια τους θρασύτατα στις κερκίδες! Κάτι για πολιτισμό άκουσαν; Κάτι για ανακύκλωση υλικών ίσως; Περιμένουν δούλους να τα μαζέψουν; Πόση ντροπή...» έγραψε.
Θοδωρής Κατσαφάδος: «Δεν συμφωνώ με τις καινοτομίες που προσπαθούν να επιβάλλουν στον κόσμο»
Παράλληλα, ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος που πρωταγωνιστεί στην κλασική εκδοχή της παράστασης, μίλησε στο «Καλοκαίρι #yes» για το θέμα αλλά και για όσα συμβαίνουν στο χώρο της υποκριτικής με καλλιτέχνες που παίρνουν ρόλους βάσει των likes τους. «Είμαι της παλιάς σχολής και είμαι 50 χρόνια στη δουλειά. Δεν συμφωνώ με τις καινοτομίες που προσπαθούν να επιβάλλουν στον κόσμο. Ο Σοφοκλής, ο Ευρυπίδης και ο Αισχύλος κάτι θέλουν να πουν με τα έργα τους και αυτά πρέπει να υπηρετήσουμε και να προβάλλουμε. Αν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο να γράψουμε ένα άλλο έργο. Αυτή τη στιγμή γίνονται διανομές στο θέατρο και την τηλεόραση με βάση τα likes. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο ηθοποιός είναι επάγγελμα, έχει κώδικες, σπουδάζεται, θέλει γνώσεις» δήλωσε, αρχικά, ο Θοδωρής Κατσαφάδος. «Πρέπει να γίνονται οι διανομές βάση των γνώσεων και των ικανοτήτων. Το αρχαίο θέατρο έχει άλλους κώδικες και θέλει άλλες ικανότητες. Τι θα πει είσαι γνωστός; Τι πάει να πει ταλέντο; Δεν είναι αφηρημένη έννοια. Το ταλέντο θέλει συγκεκριμένες ικανότητες. Θέλει γνώσεις και σπουδές» πρόσθεσε.
Ελένη Γερασιμίδου: «Δεν έχουν στο Κρατικό τον μεγαλύτερο Έλληνα ηθοποιό τον Κιμούλη και έχουν την Κιτσοπούλου;»
Η Ελένη Γερασιμίδου ρωτήθηκε για τις συνεργασίες της με άλλους ηθοποιούς, που της έχουν μείνει αξέχαστες και ίδια απάντησε μεταξύ άλλων τον Γιώργο Κιμούλη. Δεν άφησε ασχολίαστο δε, τον σάλο που προκλήθηκε με τη Λένα Κιτσοπούλου και την παράστασή της «Σφήκες».
Αναφορικά με τις καταγγελίες εις βάρος του Γιώργου Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο, η Ελένη Γερασιμίδου είπε: «Δεν αμφιβάλλω για τις καταγγελίες, αλλά εντάξει όχι και τέτοια τιμωρία. Να του κόψουν τη δουλειά να τον διώξουν από το Κρατικό Θέατρο και να έχουν τη Λένα Κιτσοπούλου. Δεν έχουν τον μεγαλύτερο Έλληνα ηθοποιό. Έχω δουλέψει μαζί του, έχω δει πόσο αγαπάει τη δουλειά του, πόσο τη φροντίζει. Δεν βίασε κανέναν, δεν σκότωσε κανέναν, τα νεύρα του λίγο να προσέξει, αλλά όλοι έχουμε νεύρα».
Για τη Λένα Κιτσοπούλου, δήλωσε: «Ίσως κάποιο performance της να έλεγε κάτι, από κει και πέρα δεν λέει τίποτα. Δεν είναι άνθρωποι που θυσιάζουν τα κάποια λεφτά που βγάλανε όπως εμείς, κάποια στιγμή και τα τοποθετήσαμε σε ένα σπίτι που κάηκε το μισό».
Alcatrash: «Δεν θα επιστρέφαμε στον Αρναούτογλου, δεν μας θέλει κιόλας»
Οι Alcatrash μίλησαν στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του OPEN και αποκάλυψαν τα επαγγελματικά τους σχέδια. «Μόνο μουσικά επόμενα βήματα έχουμε. Τηλεοπτικά μπορεί να εμφανιστούμε σαν γκεστ. Δεν θα επιστρέφαμε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου αλλά δεν θα μας θέλει κιόλας. Έχει κλείσει ο κύκλος μας στην τηλεόραση» δήλωσαν.
Ελένη Βουλγαράκη: «Μακάρι να με αντικαταστήσει η Βάλια Χατζηθεοδώρου, θα περάσει πολύ ωραία»
Το πρωί της Δευτέρας (24/7), η Ελένη Βουλγαράκη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι #yes» για την αποχώρηση της από την εκπομπή της Σίσσυ Χρηστίδου και την συνεργασία της με τον Γιώργο Λιάγκα. «Με αγχώνει και γι' αυτό δε θέλω να το συζητάω. Να ξεκινήσουμε και να δούμε πώς θα πάει. Δεν θέλω να λέω και πολλά. Δεν έχουμε κάνει ακόμα κάποια σύσκεψη, αυτά θα γίνουν πριν ξεκινήσει η εκπομπή εκεί μετά τον 15 Αύγουστο. Δεν θα μιλήσω με τον Γιώργο Λιάγκα για τις αποχωρήσεις που έγιναν τη φετινή σεζόν, δεν έχει να κάνει μ' εμένα αυτό, είναι κάτι ξεχωριστό. Θα τα πούμε όλα όταν έρθει η στιγμή» δήλωσε. Σχετικά με την αντικαταστάτρια της στο «Χαμογέλα και πάλι», ανέφερε: «Δεν γνωρίζω ποια θα είναι. Αν ισχύει ότι θα είναι η Βάλια Χατζηθεοδώρου θα περάσει πολύ ωραία. Θα τη δω και θα τα πάει υπέροχα».
Η Μαριάντα Πιερίδη, ο Τριαντάφυλλος και η Φελίσσια Τσαλαπάτη, μαζί με τον Φοίβο Παπαδάκη, τον Γιάννη Μπούτο και την έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, λένε καθημερινά στις 9:50 …. «yes» στην πιο ωραία εποχή του χρόνου και μας υπόσχονται να δώσουν χρώμα, διάθεση και ρυθμό στα πρωινά μας! Καλοκαίρι… #yes γεμάτο εκπλήξεις! Γιατί η παρέα, κάνει τη διαφορά!
Μέση Ανατολή: Το διάγγελμα-μπουρλότο Νετανιάχου πριν την εκεχειρία, ο ρόλος των ΗΠΑ και η τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Ιράν: Η Τεχεράνη αποκάλυψε υπόγεια ναυτική βάση - Δεκάδες σκάφη με πολυβόλα και πυραύλους μέσα σε τούνελ
Κυβερνοέγκλημα: Αύξηση κατά 790% σημείωσαν στην Ελλάδα οι απάτες μέσω διαδικτύου σε μια πενταετία
Παράταση 90 ημερών ετοιμάζεται να δώσει ο Τραμπ στο TikTok - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr